TALLERS i ACTIVITATS

2020-2021


 
 
Adjuntem més informació sobre els tallers: CURS DE DIBUIX I TÈCNIQUES PICTÒRIQUES
 
amb Gemma Riba professora, llicenciada en Belles Arts
 
 
Aquest és un taller d'expressió artística per aquelles persones que desitgin investigar i conèixer diferents tècniques, materials i suports dins el món del dibuix i la pintura. 
Per adolescents, adults i gent gran.
 
TÈCNIQUES SEQUES: Llapis de grafit, llapis de colors, punta fina, carbonet, pastel, sanguines
TÈCNIQUES A L'AGUA:  Tinta, aquarel.la, gouache, acrílic i oli 
TÈCNIQUES MIXTES: On es combina més d'una tècnica, per buscar nous resultats


HORARI:
Dimarts matí de 10h a 13h amb seguiment de Gemma Riba
Dimarts tarda de 18:30h a 20:30h espai obert per pintar sense professora
Dijous matí de 10h a 13h espai obert per pintar sense professora
Dijous tarda de 18:30 a 20:30h amb seguiment de Gemma Riba
 
Durada tot l'any (excepte juliol i agost)
 
 
 
TALLERS PER ESCOLES:
amb Gemma Riba i Anna Bahí
 
"MATINALS D'ART" adreçat a alumnes de primària
Data a concretar amb els centres escolars.
Horari de 9:30h a 12h 

Observant l'entorn, quin és el paisatge que ens envolta?
Aquesta és una proposta pensada en forma de descoberta que permet a cada nen/a trobar la seva forma d'expressió, conèixer el propi llenguatge artístic i desenvolupar-lo.

L'activitat consta de dues parts:
la primera s'inicia a l'exterior amb un treball d'observació i realització de dibuixos prèvis a l'aire lliure. La segona part, acabarem la proposta a l'espai BLAU D'ART, on cada alumne s'endurà la seva creació final sobre suport de fusta.


 .   .   .
 

TALLERS MUSICALS INTERACTIUS
presencials i online 
 
amb Paco Viciana compositor 
  
 
Tallers musicals dirigits a qualsevol persona major de 16 anys interessada en el llenguatge musical, per aprofundir o iniciar-se en el món musical de qualsevol estil o disciplina.
 
Cursos presencials amb cobertura online durant i després dels tallers amb audiovisuals generats expressament per a cada taller, a on es podrà ampliar el material exposat amb tota mena de links interactius al llarg dels tallers. 
 
 
TALLERS:
 
CREACIÓ MUSICAL EN ESTAT PUR:
 
Crearem una nova peça musical a cada taller al voltant dels suggeriments inicials de tothom que assisteixi a cada taller, i durant el procès aprendrem entre tots quines son les forces que hi participen i lluiten entre elles en qualsevol nova creació musical, des d'un petit minuet fins a una falca publicitària, familiaritzant-nos mentrestant amb els conceptes musicals com ara l'harmonia, el contrapunt, el ritme i d'altres terminologies que hi son presents en totes i cada una de les creacions musicals que coneixem. 
Així començarem la casa per la taulada amb la creació d'una nova obra musical mentre aprenem els elements bàsics de la música fent el camí invers que s'acostuma a fer en l'aprenentatge musical. Amb la particularitat única i irrepetible de finalitzar el taller amb una nova creació musical generada davant de tothom. La creativitat humana sense edulcorants ni additius, tal qual és. 

HORARI:
Dilluns de 19h a 20h.
Durada mínima del taller: 1 mes (4 sessions) de 60' cada setmana. 

Depenent de la dinàmica de cada grup es podrà allargar a 2 o 3 mesos (8/12 sessions).

 
 
 

TAST MUSICAL PER A MELÒMANS ENCURIOSITS

Què tenen en comú Paul McCartney, Claudio Monteverdi, Ray Charles, Ludwing van Beethoven i Eric Clapton? Que tots son excel.lents músics. Farem en aquest taller un repàs divertit, ampli i sobretot amè del que ha significat en diverses èpoques la música: coneixerem els amants i detractors de la música rock, la música antiga, la òpera, el folk, la música d'església, la tradició oral, el romanticisme, el heavy metal, i un llarg i immens etcètera que ens farà sentir la riquesa musical que ens precedeix i el futur esperançador per descobrir que tenim al davant. Un cant d'esperança, música i llum.

HORARI:
Divendres de 16h a 17h
Durada mínima del taller: 1 mes (4 sessions) de 60' cada setmana. 

Depenent de la dinàmica de cada grup es podrà allargar a 2 o 3 mesos (8/12 sessions).

 

CICLES:

MINI-CONCERTS DE PIANO INTERACTIUS
 
Un mini concert de piano amb obres d'en Paco Viciana explicades una a una i amb la participació de tothom que hi assiteixi, amb els seus comentaris i suggeriments.
 
Divendres de 20h a 20.45h
Mínim 2 persones
Durada: 45'
 
 
 
CONCERT DE PIANO
 
Un concert de piano amb obres d'en Paco Viciana explicades una a una i amb la participació de tothom que hi assiteixi, amb els seus comentaris i suggeriments.
 
Divendres de 20h a 20.45h
Mínim 8 persones
Durada: 60'

.   .   .

 

 

TALLER FOTOGRAFIAR AMB LA MIRADA 

amb Anna Bahí artista-fotògrafa
 
Es donaran els coneixements bàsics de la fotografia, aprendrem a saber observar el nostre entorn: el que veiem i com ho veiem. Tenir un coneixement de la imatge i saber-la representar en qualsevol suport ja sigui una càmera fotogràfica, tablet o mòbil i aprendrem a seleccionar les nostres millors imatges.  Les sessions s'alternaran amb una part teòrica i un repàs del món fotogràfic, i una part pràctica on es farà alguna sortida matinal amb exercicis per fer. Al final del taller farem una petita exposició i un col.loqui amb un/a fotògraf invitat.
Per a adolescents, adults i gent gran.
 
HORARI:
Divendres de 18h a 19:30h
Durada:  1 mes (4 sessions).

Depenent de la dinàmica del grup es podrà allargar a 2 mesos (8 sessions).
 
 
 
 
 
CICLE TASTETS D'ART
amb Anna Bahí artista-fotògrafa
 
Cicle de propostes i reflexions sobre diferents temes i aspectes del món de l'art, amb projeccions de documentals amb fins educatius i divulgatius (de 45/50 minuts) i amb la presència d'un artista convidat amb qui fer un petit col.loqui o debat. Cada sessió està dedicada a una temàtica concreta dins un ampli ventall de propostes: la natura en l'art, la llum i el color, la divina proporció, el mercat de l'art i les falses antiguitats... són un petit exemple d'alguns dels temes que es poden tractar.
 
HORARI:
Divendres matins d'11h a 12:30h
Durada:  1 mes (4 sessions) 
 
 
 
 
 
CURS DE LLENGUA I CULTURA ITALIANA
amb Anna Bahí artista-fotògrafa 
 
Un espai per la lectura, la conversa, el diàleg amb projecció d'audiovisuals d'ús educatiu en V.O de temes varis sobre la cultura italana. Un "divertimento" per adolescents i adults amants de la llengua i la cultura del "bel paese", dels seus paisatges, monuments, de la gastronomia i l'art, i on a cada sessió ens traslladem virtualment a terres italianes. 
 
No és un curs acadèmic, és una trobada per mantenir la llengua i la cultura italiana.
Per a aquelles persones que ja coneixen l'idioma.   
 
                             
HORARI:
Dijous de 19h a 20:30h 
Durada:  tot l'any (excepte juliol i agost)
  
 

.   .   .

 

TALLER D'ART DIGITAL
amb Tina Rojo il.lustradora
 
Introducció a les noves tecnologies digitals (tablets/ipads) per saber crear, dibuixar i pintar a través de nous suports. Amb les aplicacions d'edició de gràfics per la pintura digital com el  Procreate (per iPads) o l'aplicació de dibuix Ibis Paint X, aprendrem com funcionen les eines per poder crear les nostres pròpies  il.lustracions.
Dirigit a totes aquelles persones (joves, adolescents i adults) que vulguin fer una primera aproximació al món de la il.lustració, amb exercicis i propostes de treball que s'aniran fent durant el curs.


HORARI:
Dimecres de 19h a 20:30h 
Durada:  tot l'any (excepte juliol i agost)

 
.   .   .

  

TALLER DE PINTURA & PLÀSTICA

Experimentar amb el dibuix i les diferents tècniques pictòriques a partir de 6 anys.
Escollir un dia de la setmana.
 
HORARIS:
escollir un dia de la setmana 

Dilluns de 17h a 18:30h
Dimarts de 17h a 18:30h
Dimecres de 17h a 18:30h (opció també matins d'11h a 12:30h) 
Dijous de 17h a 18:30h
 
Durant tot el curs escolar de setembre a juny amb Anna Bahí.
Tallers de nadal, setmana santa i estiu (juliol) amb Anna Bahí i Gemma Riba.